Solbriller.com

Hvordan kan du sove bedre om natten?

Det å ikke få sove på natten kan være veldig plagsomt og ikke minst så kan det hemme deg i livet. Forskning viser at søvn er utrolig viktig for å kunne ha en god helse, suksess på jobb og ikke minst et godt sinn. Derfor har vi laget en liten guide til hva som kan være grunnen til at du sover dårlig.

Dersom du har store problemer med å sove på natten så anbefaler vi at du tar kontakt med din fastlege. Det kan være noen underliggende helseproblemer som gjør at du sliter med nattesøvnen!

Er din seng god?

Veldig mange som sliter med å sove har en dårlig seng. Det kan være en madrass som gjør at kroppen ikke får slappe av skikkelig eller det kan være en madrass som ikke passer din kropp. Hvis du mistenker at dette er grunnen til at du sliter med å sove så anbefaler vi at du besøker nettsiden Sove.nu. Der finner du mer informasjon om hvordan du burde velge riktig seng og ikke minst mange gode tilbydere av madrasser.

Hvordan er kostholdet ditt?

Veldig ofte så en av grunnene til at folk sliter med søvn at de spiser feil ting rett før man legger seg. Hvis du spiser sen middag, krydder eller drikker kaffe rett før du legger deg så kan dette resultere at du sover dårligere. Hvis du mistenker at mat er grunnen til at du sover dårlig så anbefaler vi at du prøver å endre dette for å se om det blir bedre.

Økonomisk stress

Økonomisk stress er en veldig vanlig grunn til dårlig søvn. Hvis du sliter med søvn relatert til økonomi så anbefaler vi at du oppsøker hjelp snarest. Det kan hjelpe å først bare snakke med noen som står deg nær og du kan søke hjelp igjennom ditt lokale NAV-kontor.

Alkohol

Veldig mange tror at de sover bedre med alkohol i kroppen men det trenger ikke å være sånn. Om du f.eks drikker mye øl rett før du skal sove så kan det være vanskelig å sove. Alkohol gir en kjemisk reaksjon i hjernen som utarter seg forskjellig hos alle. Dersom du i dag sliter med søvn og mistenker at dette er et problem så kan det være en god løsning å kutte det ut.

Barn

Dessverre så er det ikke noe man kan gjøre med barn som ikke sover på natten men om dere er to så går det helt fint å dele på ansvaret. Ta annehverdag på gjesterommet til barnet sover igjennom natten, på denne måten så får alle i huset bedre søvn.

Snorking

Det er ingenting som er mer irriterende enn en partner som snorker. Hvis dette holder deg våken på natten så anbefaler vi at du kjøper deg et par ørepropper som en midlertidig løsning. En langsiktig løsning på dette er å få din partner til å gå til legen for å få utredet hvorfor partneren snorker.

Hvis du fortsatt sliter med søvn etter å ha gått igjennom denne listen så anbefaler vi deg å søke hjelp. Det kan være litt ventetid hos legen på dette og derfor kan vi til slutt anbefale at du lager deg en kopp sovete. Du finner sovete på apoteket. Dette er helt vanlig te men som har beroligende effekt som kan gjøre at du enklere sovner.