Solbriller.com

Reduser strømutgiftene

Det er stor medieomtale i disse tider på grunn av de høye strømprisene som regjerer over hele landet. Det er forståelig at det blir mye oppstyr rundt dette når priser i enkelte deler av landet var helt oppe i 400% av normal pris. Når det er så stor økning i pris vil mange av oss slite med å kunne betale for strømmen. I tillegg så er det vinterstid. Hadde det vært på sommeren hadde vi kunne sluppet unna med en del tusenlapper på strømregningen. Fortsetter det slik blir det nok til at mange av oss må ta opp lån utan uc, eller bruke kredittkort og oppsparte midler for å kunne få råd til å betale den skyhøye regningen.

Tross at det er vinter, så er det noen få tips vi kan dele for at man fortsatt kan ha det varmt og godt, og samtidig redusere litt på strømbruken.

Gode tips

Vi har tatt tilgangen strøm er en selvfølge, og prisene har vært helt overkommelig, helt til nå. Nå må vi tenke oss to ganger før vi slår på en bryter eller setter på en maskin med klær. Er man enslig, eller et par som bor sammen i en leilighet, er det mye enklere å spare eller redusere på strømbruken enn for eksempel hos en familie som kanskje har et helt hus. Men selv med et hus med mange rom kan man redusere strømbruk i. Hvordan?

Om man har fulgt med i mediene så vet man at strømmen har et tak på visse tider i døgnet. Dette taket er gjort etter rytmen til folk flest. det vil si at strømmen er som dyrest når man står opp på morgenen, og når man kommer hjem fra jobb. man kan kanskje si at dette er veldig kynisk av strømleverandørene, men slik er business.

Bor du i en større bolig?

Bor man i et bolig med mange rom, er det som regel rom man benytter mindre enn andre. I disse rommene kan man enkelt skru ned varmeovnen og holde døren lukket. Sett kun på varme i de rommene man benytter aller mest, det vil da kanskje si kjøkken, bad og stue. Ikke la lys stå på i rom man ikke befinner seg i, det er ingen der!

Skal man for eksempel vaske klær så er det lurt at man samler til man kan fylle en hel maskin i stedet for å sette på en halvfull en. start gjerne denne vasken i de tidspunktene der strømmen ikke er på det aller dyreste, for eksempel sen kveld og natt.Lad telefoner, nettbrett og laptop på natta.

Ta i bruk disse enkle små grepene i hverdagen og man kan slippe med å ende opp med å måtte søke om et forbrukslån for å kunne dekke strømutgiftene. Må man ty til lån så må man passe på at man i tillegg er kredittverdig. Er man ikke det så er det null sjanse for å få lånet. Som kjent er forbrukslån stort sett usikret, og dermed er bankene og finansinstitusjonene ektra på om at man må være kredittverdig.