Solbriller.com

Båtlån

Det å ha båt i Norge er nesten like populært som å ha en hytte. Det er kanskje ikke så rart med tanke på den lange og vakre kystlinjen vi har. Det er registrert mer enn 750 000 fritidsbåter i Norge, så i utgangspunktet er det nok båter å velge i blant. Spesielt med tanke på at mange bytter båt like ofte som bilen og dermed må det være et stort utvalg av brukte båter til salgs. Men, det er likevel ikke alltid enkelt å finne den riktige båten. Det er mange ting som skal passe inn. En må avgjøre hvor stor båten skal være, utseende, skal det være soveplasser, motor eller seil, ny eller gammel osv. Så har du endelig funnet båten du drømmer om, men før du har fått ordnet med finansiering til båten, er båten solgt.

Båtlån i forkant av kjøp

Det er mulig å unngå skuffelsen over å miste drømmebåten på grunn av manglende finansiering. Om du ønsker å finansiere båtkjøpet ditt med et lån på hele kjøpesummen, er et forbrukslån løsningen. Her kan du låne inntil kr 500 000 og bruke pengene til det du ønsker, også til kjøp av en båt. Hos de fleste bankene kan du kan nedbetale lånet i inntil 15 år. Det er mange som tilbyr slike lån. Renten vil variere og avhenger av kredittvurderingen som blir foretatt når du søker om lån. Den effektive renten på et forbrukslån ligger ofte på mellom 12 og 16%. Fordelen er at du kan få godkjent lånet før du har funnet en båt og sette pengene inn på kontoen din. Da kan du slå til, med en gang du finner drømmebåten.

Lånebevis

Et lånebevis er en annen mulighet for å sikre finansiering i forkant. Dette er en uforpliktende bekreftelse på at du kan låne til båten du finner. Denne type båtlån er lån hvor du må stille med egenkapital. Det kreves 35% i egenkapital og avhengig av båtstørrelsen, må du kanskje også stille med pant i båten. Ved kjøp av båt over sju meter, krever banken pant i båten og dette må registreres i skipsregisteret. Når søknaden din blir godkjent, vil du få tilsendt et lånebevis. Her vil det stå informasjon om hvor mye du skal betale for lånet, nedbetalingstid og hvor mye du må ha i egenkapital. Da er du klar til å finne din nye båt.