Solbriller.com

Hvordan sikre deg mot svindel på ferie, og på nett?

Mange drar på ferie til utlandet. Det kan være lurt å vite hvordan du sikrer deg mot en eventuell svindel dersom uhellet skulle være ute. Mange har også den samme frykten for å handle på nett. Bruker du kredittkort og bank ID, dekker banken ett eventuelt tap du måtte ha i forbindelse med din handel.

Ferie og netthandel

Drar du til utlandet og skal nyte ferien din, er det betryggende å vite at dersom du benytter deg av et kredittkort (sjekk www.norske-kredittkort.com for å sammenligne kort) så er du sikret om du skulle bli svindlet. Kortet inneholder nemlig ulike forsikringer, som gjør at du som bruker kortet kan slappe av og nyte ferien din, uten å være bekymret for svindel. Den samme forsikringen dekker også om du handler på utenlandske nettsider, som henvender seg til norske kjøpere. Sammen med bruk av bank ID, hindrer at kortinformasjonen din havner i uønskede hender.

Jeg har brukt kredittkort og er svindlet

Opplever du at kredittkortet ditt har blitt misbrukt, at penger er dratt fra kortet uten at du selv har gitt tillatelse til dette. Da skal du kontakte banken som har utstedt kortet umiddelbart. Har du vært i utlandet eller handlet på nettsider med utenlandsk opprinnelse og brukt bank ID, er du sikret å få pengene dine tilbake. Du blir med andre ord ikke stilt ansvarlig for å tilbakebetale pengene du ikke har brukt. I mange tilfeller krever banken at du skal politianmelde forholdet. Kortet som er misbrukt blir øyeblikkelig sperret, og tapet dekkes av banken. Dette er for mange en god grunn til å bruke kredittkort og bank ID når man er på reise i det store utland, eller når man handler på nett.