Solbriller.com

Det du må huske på når du planlegger nytt kjøkken

Å planlegge et nytt kjøkken kan være utfordrende, og det er mange som føler seg forvirret i en jungel av forskjellige alternativer og muligheter. Samtidig trenger det ikke å være slik, hvis du fokuserer på de riktige aspektene ved kjøkkenprosessen, og lar fagfolk ta seg av de andre.

Finn inspirasjon slik at du ser muligheter

Det aller første du bør gjøre er å finne inspirasjon fra forskjellige kjøkkenleverandører og interiørkilder. Du kan for eksempel se mer her fra AUBO Kjøkken, som tilbyr kvalitetskjøkken med dansk design. Det er mange som begynner med å ta mål hjemme, eller prøve å finne ut av hva som er logiske begrensninger når det gjelder det elektriske anlegget eller rør, men begynn heller med å faktisk finne inspirasjon. Da er også risikoen lavere for at du blir låst til løsninger som du kjenner fra ditt eksisterende kjøkken.

La kjøkkenleverandøren måle opp

Mange kjøkkenforhandlere tilbyr seg å måle opp rommet der kjøkkenet skal bygges. I forbindelse med nybygg er denne prosessen enda enklere, da utbygger tilnærmet alltid samarbeider med en kjøkkenleverandør som allerede har alle mål.

Det anbefales å benytte seg av denne muligheten, da selv små avvik kan få fatale konsekvenser når kjøkkenet skal monteres. Det er selvfølgelig mulig å måle riktig selv, men mange synes den eventuelle kostnaden for oppmåling er en god investering.

Kjøkkenkonsulenten tar seg av begrensninger og detaljer

Du trenger egentlig ikke å tenke på detaljene når du benytter deg av en profesjonell kjøkkenleverandør som tilby tegnetimer med en kjøkkenkonsulent. Det er sikkert mange som har lest regler som å ikke plassere kjøleskap ved siden av komfyr, eller forskjellige råd som gjelder alt fra høye på benken til belysning. Likevel er det faktisk kjøkkenkonsulentens jobb, og slike detaljer trenger du altså ikke å husk på. Fokuser heller på inspirasjon og ønsker – det er din viktigste rolle i prosessen.