Solbriller.com

Forskjellige typer vektskiver

Fordelen med å trene styrke er at det kan gjøres på relativt liten plass hjemme, og du trenger heller ikke å være medlem på et treningsstudio for å holde formen ved like eller bygge på muskler. Det eneste du trenger er en treningsbenk, en vektstang og vektskiver samt viljen til å trene. I følge Gorilla Sports kan du få vektskiver fra kr 59, så det er billig å starte! Da er du klar til å begynne på treningen hjemme. Enten du bare vil holde formen eller ønsker å gå ned i vekt, er nettopp styrketrening noe som gir deg bedre forbrenning, en bedre holdning og det er større sjanse for å unngå belastningsskader og problemer med ryggen. Når du trener med vektskiver og vektstang så kan det enkelt gjemmes bort når du ikke bruker det, og det samme gjelder med selve treningsbenken hvis du også bruker en slik. Men det finnes mange ulike vektskiver på markedet og spørsmålet er hvilke typer du skal velge. Her kommer en liten introduksjon.

Ulike former for vektskiver

Vektskivene finnes i mange ulike former og materialer. Vekten på skivene har selvsagt også noe å si. De mest vanlige blant treningsfolket er disse variantene:

Olympic rubber

Dette er skiver som kan brukes når du skal trene med stang eller bare skivene alene. De er gummiert på utsiden slik at de sikrer et godt og behagelig grep de gangene du skal trene med skivene alene.

Krom

Skiver i krom har et stilig design og tåler derfor å stå fremme uten å ødelegge interiøret i stuen. De fleste steder får du kjøpt skiver i krom fra 0,5 kg og helt opp til 30 kg. Ergo så er dette vektskiver som passer de aller fleste mosjonister.

Vinyl Tri Grip

Dette er skivene i vinyl og de hører ofte til blant de rimeligste skivene, dersom prisen er det viktigste for deg. Her er det også hull og grep, slik at du kan trene med dem uten å bruke vektstang.

Cast Iron

Dette er den klassiske jernskiven i lakkert støpejern. Skivene fås fra 0,5 kg og opp til 30 kg, og kan sies å være svært solide. Dette er ikke noe som blir ødelagt, de tåler å bli brukt, men egner seg best til vektstangen.

Les mer om vektskiver og vektløftning på SNL.no.