Solbriller.com

Oddsen i korte trekk

Når man driver med betting og tipping er der mye snakk om oddsen. Tipping kan være noe av et sats. Enkelte vil mene der er alle mulige teknikker og systemer å ta i bruk for å maksimere gevinstene, mens andre vil mene det styres mest av tilfeldighetene. Sport er jo kjent for å være utilregnelig, og kan overraske deg selv når du er stjernesikker på at den ene laget vinner over det andre.

De fleste vet at de merkeligste ting kan påvirke en sportskamp, og der finnes mange vitser om de som sitter en halv dag med tippelisten og diskuterer spillernes småskavanker og livshistorie i håp om å forutse det riktige utfallet, og vinne den store premien.

Man kan også gjøre det spennende ved å tippe på tilfeldige ting, slik som nordmannen som i 2014 vant over 20.000kr da han tippet at Luis Suarez ville bite noen under en bestemt fotballkamp.

Odds er sannsynligheten for at noe skal skje. I betting-verdenen er det slik at du får et odds-tall, og jo høyere dette er, jo høyere er gevinsten hvis du vinner.

Oddstall

Om du tipper 100kr på en fotballkamp der det ene laget har vinnerodds på 5.5 og det andre på 1.25, vinner du 550kr dersom du gjetter riktig på at det første vinner, og 125kr dersom du gjetter riktig på at det andre vinner.

Det er en god ide å gjøre opp med seg selv om man vil tippe på seier for laget med lave oddstall, men dermed større sjanse for gevinst, eller satse på laget med lav vinnersjanse og høye oddstall.

Oddsen er forresten det overordnede navnet på alle typer oddsspill. En kategori, om du vil.
Der er selvfølgelig underkategorier som langoddsen, oddsbomben og liveoddsen.

Langoddsen

Langoddsen er hvor du tipper på utfallet av bestemte kamper, og du kan oddse på opp til 10 kamper på samme kupong. Gevinsten blir større jo flere kamper du tipper riktig.
Med ‘utfall’ menes selvfølgelig om resultatet blir hjemmeseier, uavgjort, eller borteseier.
Om du tipper på kamper på nett vil du kunne se oddsen eksperter har regnet ut, vist i prosenter som signalerer vinnersjansen til de bestemte lagene. Du kan også noen steder se hva andre brukere har stemt på som den største sannsynligheten.

Oddsbomben

I Oddsbomben tipper du på bestemt antall mål i et bestemt antall sportskamper, og du vinner kun hvis du får riktig resultat i alle. Du kan lage opp til 10 rekker med forskjellige resultater for hvert lag, og du kan spille på både fotball, håndball og ishockey.
Du bestemmer selv rekkeprisen innenfor en viss ramme, men høyere rekkepris gir selvfølgelig høyere gevinst.

Liveoddsen

Liveoddsen er nok den mest adrenalinfylte av de tre kategoriene. Her tipper du nemlig mens kampen er i gang, og du kan tippe på ting som hvilket lag som scorer neste mål, hvem som blir skadet neste gang, eller om neste kort blir gult eller rød. Mens de to andre kategorier innbyr til mer passiv deltakelse, holder liveoddsen deg på dine tåspisser og gjør det lettere å holde fokus under en lang kamp.

Tippesteder

Der er mange steder du kan tippe på oddsen, både på de fleste kiosker med tippemaskin,  Norsk Tippings offisielle hjemmeside, og hos diverse nettcasinoer. Det kan være lurt å lete litt rundt for å se hvilket sted du får de beste oddsene i forhold til innbetalingen. Det viktigste er likevel at du har det artig med tippingen, og spiller på en forsvarlig måte.