Solbriller.com

Smarte valg når du trenger service på bilen din

Bilhold og transport er en betydelig kostnadspost for de aller fleste private husholdninger i Norge, og trangere økonomiske tider gjør at mange vil være nødt til å se nærmere på denne pengebruken. Enkle faktorer som bensin- eller strømpris får mye oppmerksomhet, men det er viktig å være klar over at det er helt andre kostnader som har svært mye å si for regnestykket – ikke minst service og vedlikehold.

Sammenlign priser på service og vedlikehold

Å sammenligne flere tilbud og priser er noe av det aller enkleste du kan gjøre for å påvirke hvor mye du egentlig bruker på service og vedlikehold. Noen ganger kan det lønne seg å tenke utradisjonelt, for eksempel ved å bruke et BMW-verksted i Danmark – kanskje i forbindelse med en planlagt feriereise. I 2023 er det ofte mulig å få et tilbud i digital form, basert på en beskrivelse av hva som skal gjøres.

I noen tilfeller kan prisforskjellene være store, påvirket av to drivere:

  • Ulike verksteder opererer med forskjellige priser, både på deler og arbeid. Denne todelingen gjør det selvfølgelig ekstra viktig å få en pris på hver enkelt jobb.
  • Til tider kan to verksteder også gi helt ulike vurderinger av hva som egentlig må gjøres for at bilen skal være i kjørbar stand.

Noen standardjobber, som for eksempel periodisk service eller skifte av registerreim, er standardjobber. Det betyr at du kan innhente tilbud fra mange verksteder.

Avveining mellom vedlikehold og verditap

Det vil alltid være kostbart å eie bil, og det er avgjørende å se på pengebruken som en kostnad for mobilitet. Derfor er det også viktig å ha et forhold til når det helt enkelt ikke gir mening å bruke mer penger på en bil, fordi nødvendige ytterligere påkostninger vil være dyrere enn hva bilen er verdt etter utført arbeid. Hvis du har kommet så langt, er det på tide å vurdere ny bil.