Solbriller.com

Biltur langs sørlandskysten

Norgesferie er kanskje ordet du hørte mest i sommer. Tenker du deg på ferie i Norge neste år? Kanskje med bil? Vi gir deg noen gode reisetips.’

Tønsberg

La oss si at du reiser fra et sted på Østlandet. Da kan det ta rundt 3-4 timer til Grimstad. Første stopp er Tønsberg. Denne perlen er Norges eldste by, og definitivt verdt å se.

Her finner du sjarmerende bebyggelse, landemerket Slottsfjelltårnet fra 1888 og du er dessuten rett ved skjærgården. Spis noe god mat på brygga, og ta turen til Slottsfjellet. I tillegg til tårnet, finner du ruiner av en kirke og et fort fra middelalderen. Perfekt for den historieinteresserte!

Grimstad

I Grimstad kan du nyte en ekte sørlandsby. Her er det kritthvite hus, brostein, båter ved kaia og sol på himmelen. Du må også ta en tur innom Thor Hushovds plass. Plassen er en hyllest til sykkellegenden, og har blant annet et monter med sykler i.

Sjekk også ut Dag Otto Lauritzens favorittsted Smag & Behag. Her får du fantastisk mat rett på torget midt i handlegata. Les flere sommertips fra sykkelhelten og TV-personligheten her.

Kristiansand

Kristiansand er alltid verdt et stopp. Her finner du København-aktig stemning, den velkjente Dyreparken, et spektakulært konserthus og mye annet spennende. Dyreparken er spennende for både store og små, enten det er Kaptein Sabeltann eller de eksotiske dyrene som fascinerer. Les mer om feriebyen Kristiansand.

Mandal

Mandal er mindre og roligere enn både Grimstad og Kristiansand. Her finner du også idylliske sørlandshus så langt øyet kan se. Gå langs brosteinen og kjenn på roen, eller gå gjennom enda roligere Furulunden. Her kan du faktisk høre skogens ro.

Skogen fører til Sjøsanden. Denne stranden er rundt 800 meter lang, og har herlig utsikt ut mot Ryvingen, landets sørligste fyr. Glem for all del ikke den fantastiske utsikten fra Uranienborg. Dette berget er rett bak Mandal sentrum, og vil gi deg god oversikt over både byen og området rundt.

En matspesialitet du finner på flere restauranter er rekesmørbrød. Er det så spennende, tenker du kanskje. Ja, det er det. Rekesmørbrødene i Mandal er nemlig laget med deilig avokado og søt mango, og er dessuten så store at man egentlig burde kalt dem reketallerken.

Biltur er billig!

Biltur er en billig måte å reise på. Du får stor frihet, og denne friheten gjør også at du i stor grad kan justere prisnivået selv. Man kan by på hotell i alle byene nevnt over, men det er også en rekke fine campingmuligheter. I Mandal kan du for eksempel sjekke ut Sjøsanden Feriepark rett ved stranda.

Hvis du ikke eier bil kan du sjekke ut tjenester som Nabobil. Her kan du låne noen andres bil for en billig penge. Eller kanskje du planlegger å ta opp et billån til kjøp av ny bil? Da er det midt i blinken å feire kjøpet med en skikkelig biltur!

Biltur åpner også for å variere i matveien. I Syden blir det ofte til at man spiser på restaurant til alle måltider, men på biltur kan det være vel så enkelt å bare ta noe i bilen. Da kan du spare penger. Dessuten kommer du fortere frem til neste destinasjon!