Solbriller.com

Hvor lang tid vil det ta tingenes internett å vokse seg stort?

En stadig økning av integreringen av teknologi i ulike bransjer i næringslivet er en unektelig sannhet. Et veldig fremtredende aspekt ved internett, som teknologi, er muliggjøringen av innsamling, lagring og tolkning av store mengder data. Denne informasjonen er en svært viktig nøkkel til overlevelse innen alle de store næringene. Et veldig nyttig verktøy i denne forstand er «the Internet of Things» (IoT; tingenes internett). For ett tiår siden ville de færreste ha trodd at IoT ville bli så nyttig og praktisk som det har blitt. La oss ta en titt på utbredelsen av IoT i dag.

Hva er tingenes internett

Tingenes internett, eller IoT er et ganske nytt og fremmed begrep for de fleste. Det er et nettverk av fysiske objekter som er koblet sammen via elektronikk, sensorer, programvare og nettverkstilkobling som tillater innsamling av data og utveksling av informasjon. La oss som eksempel tenke oss at du skal til kontoret og det er en sensor på døren som registrerer tommelavtrykket ditt. Via tilkobling til IoT kan denne sensoren sende informasjon om når du kommer og drar fra kontoret, sende infoen til en database og så lage et regneark med dataen. Data kan også samles inn online via IoT, dette er mer nettskybasert prosess. Hvis du går inn på et nettsted som f.eks. Maria Casino, og du gir fra deg data om dine underholdningspreferanser eller hvor du bor, så vil slike data, og andre data du gir fra deg på nett, deretter overføres gjennom IoT systemet og danne en samling av data. Denne dataen kan så brukes til å tilpasse brukeropplevelsen din etter dine ønsker og smak. Systemet til IoT er designet på en slik måte at det krever minimal menneskelig interaksjon. I stedet behandler den data og gjør den til nyttig informasjon helt på egen hånd. Dette øker enkeltheten og hurtigheten til gjennomføringen av oppgaven til IoT.

De største aktørene på markedet har begynt å implementere IoT!

Google bruker IoT i mange av sine funksjoner, spesielt i appen kjent som Google Home. Hjemmeklimaanlegg, oppvarming og mye mer er alle koblet til internett og kan styres via appen. Google Home er koblet til alle «tingene» i huset ditt via internett; alt er bare ett klikk unna.

Walmart, som er en gigant i detaljhandelsbransjen, har virkelig kastet seg inn i IoT-verdenen. De har til og med innlemmet bruken av IoT i sine butikker. For eksempel bruker Walmart ansiktsgjenkjenning og atferdsanalyseteknologi for å forstå kundens atferd. Dette for å bedre vurdere og forstå opplevelsen til forbrukeren. Rolls Royce er enda et stort selskap som benytter seg av IoT. De bruker intelligente sensorer på jetmotorene sine for å tolke data fra motoren under en flytur, det kan hjelpe trafikkstyring og det gjør at teamet kan jobbe med jevnere flymønstre og gjøre hele flyvningen tryggere.

Blir IoT prosesser stadig raskere?

Teknikkene for datainnsamling er i stadig utvikling. Derfor er det uten tvil at selv om omfanget av IoT er stort og har trengt inn i B2B- og B2C-markedene, vil det fortsatt være mulig å gjøre fremskritt innen teknologien. Ser vi på den store spredningen av IoT, anslås det at det vil være mer enn 21 milliarder IoT-enheter innen 2025.