Solbriller.com

Enkle grep for en flott hage uten store kostnader

Nå som sommeren snart melder sin ankomst vil vi tilbringe stadig mer tid ute, men dette kan være lite fristende dersom du har en dårlig stelt hage. Imidlertid kan det være vanskelig å finne penger til en gartner og andre kostbare løsninger. Heldigvis finnes det flere enkle grep du kan ta for å gi hagen et ansiktsløft, helt uten at du må kaste lommeboken utover gårdsplassen.

I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen enkle grep du kan ta for å få en flott hage klar for sommeren. For ved mindre du treffer blink på casino, vil de færreste av oss ha mye penger å pusse opp hagen for. Da er det godt å vite at noen relativt enkle grep kan gi deg en helt ny hage, klar for grillfester og avslappende sommerkvelder.

Det enkle er ofte det beste

En grunn til at mange mislykkes med oppussing av hagen, er at de tenker alt for komplisert. Du trenger ikke anleggsgartner og marmor statuetter for å gi hagen et løft. I de fleste tilfeller vil enkle grep ofte være det beste, og nettopp derfor har vi samlet noen enkle grep som verken krever at du er handyman eller millionær for å gjennomføre.

Bygg en platting

Har du drømt om en uteplass, men har ikke budsjettet for å bygge et lysthus? Da kan en enkel platting være det beste alternativet. Du kan selv velge om du ønsker å støpe denne med betong eller bruke planker, men uansett vil du ila noen få arbeidsdager få en utmerket uteplass i hagen. Det beste av alt er at det finnes en rekke veiledninger for plattinger, så dette er noe alle kan bygge selv.

Bruk dekkbark

Som vi var inne på tidligere, handler denne artikkelen om enkle, men effektive måter å gi hagen et ansiktsløft på. Da er det lite som kan gjøre en like stor forskjell som nettopp dekkbark. Først og fremst er dette svært kostnadseffektivt, men det gir også et helt nytt inntrykk av hagen din. Så om du har noen slitne blomsterbed eller områder som trenger litt pleie, forsøk å dekke det med dekkbark.

Et nytt strøk maling

Maling kan gjøre underverk, men mange venter altfor lenge. De fleste produsenter sier at man bør male hvert 8-10 år, men du kan absolutt gjøre det tidligere også. Det er nemlig ingenting som ser dårligere ut i hagen enn en flassende maling, og det er relativt enkelt å gjøre noe med. Så dersom huset har behov for et nytt strøk maling, anbefaler vi på det sterkeste at du prøver dette først.

Kantstein

Du har kanskje sett den stilige innkjørselen til naboen som er dekket med grus og elegante kantstein? Da kan det være på tide å gjøre det samme. Ikke bare er stein utrolig enkelt å vedlikeholde, men det er også svært enkelt å gjøre selv. Alt du trenger er en spade, litt mur og noen timer ledig. Legg kantstein der du ønsker stier og fyll deretter på med grus. Dette vil skape en ny dimensjon av eleganse i hagerommet ditt.