Solbriller.com

Velg riktig spisebord – få mer plass på kjøkkenet

Et spisebord er virkelig ikke bare en plass for mat og drikke, det kan de aller fleste barnefamilier skrive under på. Bordet på kjøkkenet blir brukt til både lekselesing, tegning, bruk av nettbrett, lek og matlaging. Da er det greit å ha et spisebord som faktisk er godt tilpasset bruken.

Forskjellige mål og design

I de aller fleste kjøkken er det tilgjengelig plass som begrenser hvilken størrelse spisebord som egentlig er aktuelt. Det kan være fristende å prøve å få plass til et så stort bord som mulig også i et relativt lite kjøkken, men da kan det være at det blir vanskelig å komme seg frem. Et bord som kan utvides er et godt alternativ i noen situasjoner. Uansett bør du prøve å velge et bord som har plass til et par gjester utover familien – det gjør alt så mye enklere når dere får besøk.

De tradisjonelle kvadratiske kjøkkenbordene passer inn på mange norske kjøkken, men det finnes også mange andre alternativer. Ovale og ellipseformede bord er kanskje de neste steget forbi standard kvadratisk design, og passer også godt inn i rom der det står et kvadratisk bord i dag. Dessuten kan de avrundede kantene faktisk gjøre at rommet oppleves som større – selv om antallet sitteplasser er det samme.

Barløsning – praktisk eller ikke?

Det er ikke uvanlig å komplettere spisebordet med en barløsning. Det gjelder særlig litt mer moderne kjøkken, også i tilfeller der stue og kjøkken er plassert i en åpen planløsning. For noen familier vil en åpen planløsning være et perfekt svar på utfordringer med å få plass til alle, men barstolene blir samtidig også dessverre stående ubrukt i mange norske hjem.

En barløsning som faktisk brukes vil uten tvil spare plass med sitt kompakte design, og det kan derfor være lurt å prøve ut utstilte løsninger. Kanskje er barløsning akkurat det komplementet som det nye spisebordet trenger?