Solbriller.com

Fem ting du kan gjøre for å få mer penger for bruktbilen din

Det har aldri vært enklere å selge bruktbil. Finn.no er en utmerket platform for kjøp og salg av gamle biler.

Derfor er det også mange som gjør jobben selv. Det fører med seg en del fordeler (billigere, man får mer for pengene, man slipper å betale noen for å selge bilen for seg). Men det er også noen ting man må se opp for.

Veldig mange selger bilen sin for betydelig mindre enn de burde. I denne artikkelen skal vi gå gjennom fem ting som øker verdien på bilen din.

1. Kutt ut mellomleddet

Mange velger fortsatt å gå til bruktbilforhandlere når de skal bli kvitt bilen sin. Kutt det ut.

Er det lettere?

-Ja.

Er det mer komfortabelt?

-Ja.

Taper du mye penger på å gjøre det?

-JA!

Du taper faktisk utrolig mye penger på å gå via en tredjepart når du skal selge bilen din. Jeg kan ta et eksempel fra mitt liv. Da jeg nylig kjøpte ny bil, så skulle jeg bli kvitt en Toyota Prius. Gikk til en bruktbilforhandler og spurte hva de ville gi for den. Fikk 11,000,- kroner – og aksepterte det tilbudet.

Tre dager senere lå den ute på Finn for 25,000.

Og en uke senere var den solgt.

2. Sammenlign priser på lignende biler

Mange sitter med et tall i hodet sitt som forteller noe om hva de ØNSKER å få for bilen sin. Dessverre er det slik at fantasi og virkeligheten ikke alltid krysses.

Du bør absolutt gjøre grundige undersøkelser på hva lignende bilmodeller koster før du legger ut annonsen. Det er både skadelig å overprise, men også å underprise sin egen annonse.

3. Gjør bilen din skinnende ren før «visning»

Skrubb bilen din utvendig. Fjern riper fra frontruten. Gjør bilen så ren og pen som overhodet mulig.

Jeg har også opplevd selgere som inviterer flere interessenter til å se på bilen samtidig. Dette kan være et veldig taktisk smart triks. Ikke bare trenger du å kun rengjøre bilen èn gang. Du legger også press på interessentene ved å vise at det er mange om beinet. Det øker både sjansen for at du får et bud – og at prisen går opp.

4. Interiør er like viktig som eksteriør

Interiøret på gamle biler er ofte slitt og veldig lite appetitelig. Bruk gjerne en hel dag på å fjerne gamle flekker fra setene (eventuelt kjøp et nytt bilsetetrekk). Jeg anbefaler også sterkt å bruke en form for vaskemiddel som fjerner lukt.

Lukten i biler fungerer på samme måte som i hjemmet ditt. Du legger ikke merke til lukten selv, men den kan sjenere andre.

5. En god beskrivelse av salgsobjektet

Det verste jeg ser på Finn er en bil- eller boligannonse som er sammenfattet i fire-fem setninger. Folk trenger mer informasjon før de bestemmer seg for å legge flere tusen (eller hundretusen) kroner på noe.

Ta deg god tid når du skriver annonsen. Et godt tips er å ta bilder fra alle vinkler – inkludert bagasjerom og under bilen.