Solbriller.com

Hvorfor finnes det så mange forskjellige kryptovalutaer?

De aller fleste vet hva Bitcoin er og at det er en kryptovaluta. Det mange ikke vet er at det finnes flere tusen forskjellige kryptovalutaer. Hvorfor finnes det så mange og hva er forskjellen på disse? Det skal vi prøve å forklare i denne artikkelen.

Hvem var først og hvordan utviklet dette seg?

Det hele startet med en person som kalte seg selv Satoshi Nakamoto. Han ville starte det som han kalte «peer to peer» betalingssystem. Det skulle være desenstralisert og umulig for noen å ta kontroll over. Den første tiden så var det veldig få som trodde på Bitcoin, men med tiden så har dette naturlig nok endret seg. Etterhvert som Bitcoin opplevde å øke i verdi og i popularitet så ville flere gjøre det samme som Satoshi og lagde egne prosjekter. Disse prosjektene kaller man altcoins eller shitcoins som noen velger å si.

Formålet til Bitcoin var å lage en digital valuta man kunne betale med, disse andre prosjektene sikter seg i hovedsak på andre funksjoner. Det er egne kryptovaluta for marijuana, olje, casino og transport. Når Ethereum lanserte sine ERC20-kontrakter så ble det ekstremt enkelt for folk å lage sine egne kryptovalutaer. Derfor finnes det flere tusen forskjellige kryptovalutaer og det er spådd at flere av disse vil dø ut. Det siste året så har det vært en massiv nedgang i kryptomarkedet og dette har ført til at flere kryptovalutaer har blitt forlatt i følge nettsiden Kryptovaluta.info.Det er derfor veldig usikkert hvor mange det kommer til å være igjen, men etter all sannsynlighet så vil en del bli borte og det vil helt sikkert komme mange nye inn.

Er det bare Bitcoin som har verdi?

En del Bitcoin-maksimalister vil nok hevde at Bitcoin er den eneste kryptovalutaen som har verdi, men dette virker å ha lite hold. Det finnes verdi i flere andre kryptovalutaer.Det som er viktig når man investerer er at man kjøper i markeder hvor det er likviditet. Med likviditet så mener vi at du enkelt kan kjøpe og selge. Med en gang du beveger deg utenfor de største kryptovalutaene målt i markedsverdi så stiger risikoen din betraktelig.

Så er det store spørsmålet hvor mye verdi kryptomarkedet egentlig har. Her ekspertene uenige, flere mener at markedet kan vokse med 1000x. Nå er det ingen garanti for noe som helst. Derfor bør man ikke investere mer enn man kan tape og selv om veldig mange forventer ekstreme gevinster så er det langt fra sikkert at det skjer. Prøv å forstå prosjektene du skal investere i og selv om det finnes 1000 forskjellige så betyr ikke det at alle har verdi.