Solbriller.com

Student –er det lurt med kredittkort da?

En del banker og finansielle institusjoner tilbyr kredittkort som er rettet mot unge og studenter. Det kan alltid komme godt med når verken studielån eller lønn strekker til. Men som student, hvilke kredittkort er det som tar vare på studentens interesser.

Studietiden er kanskje første møte med økonomisk styring av egne midler, der man plutselig for en god del penger mellom hendene. Mange går i noen feller, som de kan få problemer med å komme ut av igjen. Nye klær, fest, reiser og boligutgifter er noe mange må forholde seg til i den nye tilværelsen.

I hvilke situasjoner er kredittkort lurt

Som regel bør en student klare seg med de midlene de får tilgjengelig når de søker studielån. Det er dessuten lurt å prøve å få jobbe ved siden av eller i sommerferien. Men som student trenger man en god del utstyr som man kan få billigere dersom man har et kredittkort.

  • Datamaskin og tilbehør
  • Skolebøker
  • Skrivebøker og annet utstyr

Dessuten kan studenter dra nytte av kredittkort dersom de skal på reiser knyttet opp mot studiet eller etter eksamenene er bestått på våren. Ferie kan være alt fra interrail til øyhopping i Hellas. Med kredittkortet får man ofte med både reiseforsikring, billigere flyreiser og hotellopphold og sikre seg mot tyveri.

På enkelte kredittkort kan studenter få cashback, men det er ikke anbefalt å spekulere i kredittkort kun for denne fordelen. For cashback avhenger av stort forbruk.

Les mer: Få rabatt og spar penger når du bruker kredittkort

Hvilket kredittkort passer best?

Det er vanskelig å gi noe konkret svar på dette, men det er ingen tvil om at den faste bankforbindelsen bør kunne gi det beste tilbudet. Kredittkortet kan knyttes opp mot nettbanken, slik at studenten selv kan ha full kontroll på kreditten og debeten.

Mange synes likevel det er vanskelig å spørre i sin egen bank, da man føler at man på en måte skal bruke mer enn man har tilgjengelig. Men det er viktig at selv unge mennesker finner ut hvordan det er å styre sin egen økonomi. Derfor skal man heller stille opp hos den finansielle rådgiveren og legge fram planen for bruken av sitt kredittkort.

De store bankene har vanligvis både studentkort og kredittkort rettet mot unge studenter. Besøk din bank i dag å finn ut hvordan de stiller seg til å gi deg et kredittkort i dag.
Hvis ikke finnes det en rekke andre selskaper som tilbyr kredittkort i alle forskjellige variasjoner.