Solbriller.com

Hvorfor bruke bankID sammen med kredittkort?

Du har sikkert hørt skrekkhistorier om folk som har blitt lurt ved å handle av utenlandske internett sider. Handler du på nettet, kan det være lurt å benytte seg av kredittkort. Det kan sikre deg mot blant annet svindel, og om det er noe feil på varen. Bruker du bankID i tillegg, har du enda en ekstra sikkerhet.

Netthandel og kredittkort.

Netthandel har blitt veldig populært, man kan benytte seg av norske samt utenlandske sider. Dessverre er det en del som blir svindlet når man handler på nett. Pengene blir trukket fra kortet ditt, og du får ikke varen du har betalt for. Å betale med kredittkort kan sikre deg om noe med handelen din ikke går som det skal. Kredittkortene kommer med forsikringer som gjør at du får pengene tilbake, om du uhellet er ute. Dersom kortet ditt på andre måter blir misbrukt er du forsikret også mot dette og du får pengene dine tilbake.

Handle med kredittkort på utenlandske nettsider.

Kommer du over gode tilbud på utenlandske nettsider kan du godt benytte deg av disse. Det finnes noen huskeregler som kan være nyttige å vite om når man handler fra utenlandske aktører. Vær oppmerksom på om nettsiden henvender seg til det norske markedet. Gjør de det, er du dekket av forsikringen som inngår i ditt kredittkort. Dette vil sikre deg om du blir utsatt for for eksempel en svindel, og dekke ditt økonomiske tap om du er uheldig. Du betaler ikke varen på forhånd, og du kan stoppe betalingen hos banken. Bruker du i tillegg BankID i forbindelse med din netthandel forsikrer du deg ytterligere mot at kortet ditt brukes uautorisert og at din kortinformasjon havner i gale hender.