Å løpe maraton kan høres ut som en umulighet for mange, og denne distansen trekkes også ofte fram som noe umulig. Det er vanlig å benytte det å «løpe maraton» i overført betydning som et utrykk for noe som er svært vanskelig, utmattende eller helt umulig. Likevel er det faktisk mulig for de aller fleste å gjennomføre et maratonløp.
Metodisk og grundig trening er viktig
Du kan selvfølgelig ikke løpe maraton uten å trene løping, og derfor er det viktig å komme i gang med løpetrening så raskt som mulig. Pass likevel på at det ikke er nødvendig å løpe i høyt tempo, det er distansen som er viktig – særlig i begynnelsen.
Det er også smart å komplettere med styrketrening, som kan sterke kjernemuskulatur og dessuten gi noe mer eksplosiv styrke i andre muskelgrupper. Ta en titt på https://billigfitness.no/, der du finner en mengde forskjellige enkle treningsverktøy som du kan benytte som komplement til den spesifikke løpetreningen.
Målsetninger og kombinasjon av løp og gange
Det er alltid viktig å sette seg realistiske mål, og det gjelder uten tvil også for deltakelse i maraton. De aller færreste vil prestere på toppnivå i sitt første løp, og det er smart å sette seg som mål å gjennomføre. Det er selvfølgelig også klokt å prøve å følge et fastsatt tidsskjema mot en sluttid, men husk på at det er gjennomføring som er hovedmålet.
Det er mange som har inntrykk av at det er helt nødvendig å løpe fra start til slutt i et maratonløp. Det er langt fra sannheten, og redselen for å faktisk løpe sammenhengende i over 42 km kan skremme bort mange potensielle maratonløpere. Det finnes en mengde forskjellige treningsprogrammer som baserer seg på en kombinasjon av løp og gange. Det kan høres rart ut, men det er faktisk mulig å oppnå skikkelig gode resultatet gjennom en teknikk med slike intervaller.