Solbriller.com

Kryptovalutaer er fortsatt hete investeringsobjekter

Kryptovalutaer som bitcoin har tatt verden med storm de siste par årene, og det som tidligere var noe kun spesielt interesserte kjente til, er nå blitt allment kjent gjennom utallige nyhetssaker og en helt sentral posisjon i mediebildet.

Mange er naturlig nok ivrige på å hive seg med på investeringsbølgen som rår over mange kryptovalutaer, mens andre spør seg selv om man allerede nå er for sent ute. Selv om det ikke finnes noe fasitsvar, kan nok de fleste være enige om at man på langt nær er for sent ute. Kryptovalutaer har vist at de går i bølgedaler, og langvarige nedturer blir gjerne etterfulgt av store oppturer. Alt handler om å investere til et gunstig tidspunkt, og sette seg en plan med hvor man ønsker å nå.

Hvor starter man hvis man vil kjøpe bitcoin?

Før man gjennomfører sitt første kjøpe av bitcoin, kan det være greit å lese seg opp om hva bitcoin og annen kryptovaluta faktisk er, og hvordan det fungerer. Kort fortalt er bitcoin en desentralisert valuta som er utviklet ved blokkjedeteknologi. Denne teknologien muliggjør overføring til andre mottakere uten at man må gå via en tradisjonell betalingsformidler, slik som for eksempel en bank. I tillegg har bitcoin-nettverket en digital regnskapsbok med oversikt over alle bitcoin-transaksjoner og -saldoer, og denne er åpen og tilgjengelig for innsyn av alle. Man kan imidlertid ikke vite hvem som står bak transaksjonene eller de ulike lommebøkene som innehar valutaen, uten videre.

Det finnes mange muligheter for de som lurer på hvordan kjøpe bitcoin. Mange handelsplattformer på nett lar deg enkelt kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta. Disse plattformene tilbyr ulike betalingsmetoder, blant annet bankkort og bankoverføring. Det finnes til og med plattformer som lar deg kjøpe med Vipps, eller å møte noen ansikt til ansikt for å betale med kontanter. Det er dermed en enkel jobb å skaffe seg bitcoin, men vær oppmerksom på at ulike plattformer har ulike gebyrer. Velg derfor en plattform som tilbyr din foretrukne betalingsmetode med minst mulig gebyr.

Sett deg et konkret mål for investeringen

Etter å ha anskaffet deg bitcoin, bør du tenke over hva målet ditt med investeringen er. Ønsker du å holde på saldoen din i mange år fremover for å se hvor prisen kan ende opp i fremtiden, uten at du bryr deg om hva som skjer underveis, eller ønsker du en mer aktiv form for investering, der du hele tiden føler med på bransjenyheter og velger tidspunkter for å selge deg ut og kjøpe deg inn igjen?

En annen strategi er å sette seg et helt konkret prismål der man planlegger å selge seg ut for profitt og ta hele overskuddet, eventuelt å ta ut alt overskuddet og sitte igjen med resten av investeringens verdi for å se hvor det ender.

Uansett hvilke strategi du velger, bør du være klar over at bitcoin og annen kryptovaluta kommer til å ha relativt store svingninger sammenlignet med de fleste andre investeringsformer. Det er noe man må være klar over, slik at man unngår å handle i panikk hvis prisen plutselig synker mer enn hva man hadde tenkt.