Solbriller.com

En spennende fremtid med flere strømmetjenester

De mange og rikholdige strømmetjenestene har uten tvil etablert sig som ikke bare seriøse konkurrenter til lineær TV, men de har helt overtatt rollen til de gammeldagse TV-kanalene i mange aldersgrupper. Det betyr også at strømmetjenestene kan utvikle seg videre uten å måtte tenke på hvordan de skal matche den tradisjonelle TV-verden.

Premierer direkte via strømming, og unike titler

Tradisjonelt har både norske filmer og internasjonale storproduksjoner fulgt en relativt enkelt oppskrift når det gjelder premiere på kino, leie og salg av filmer. I dag er dette snudd på hodet, og det er ikke uvanlig at storfilmer lanseres direkte på en strømmetjeneste. I noen tilfeller produserer strømmetjenestene også egne filmer og serier.

Selv filmer som først vises på kino vil raskt finne veien videre til strømmetjenester. I noen tilfeller vil norske filmer først være tilgjengelige som kjøp, eller som leie, før de eventuelt også inkluderes i standard abonnementer hos noen strømmetjenester.

Sosiale funksjoner, anbefalinger og et gigantisk utvalg

Noen strømmetjenester har begynt å eksperimentere med sosiale funksjoner, i form av for eksempel løsninger der flere seere kan følge en film samtidig – og dessuten chatte med hverandre – og motvirke stress. Samtidig vil de aller fleste fortsatt se på en film eller serie på egen hånd, og det er andre funksjoner som er avgjørende.

Algoritmene for anbefalinger utvikles hele tiden, noe som gjør at du kan få tips om filmer som du kanskje aldri hadde tenke på å se ellers. I tillegg gjør strømmetjenestene det mulig å sortere og organisere innhold på en oversiktlig måte. De klassiske TV-kanalenes rigide, men samtidig vanskelignavigerte, programlister kan aldri matche strømmetjenestene – med sine pedagogiske og enkle filmkategorier.

Den klassiske lineære TV-en er uten tvil på vei ut, og det åpner også for at strømmetjenestene kan utvikle seg enda friere i årene som kommer. Samtidig vil sterk konkurranse mellom de forskjellige leverandørene gjøre at innovasjonen fortsetter, noe som vil komme alle filmelskere til gode.