Solbriller.com

Forskjellen mellom forbrukslån med og uten medsøker

Det er egentlig mange måter man kan få et forbrukslån på, og er man riktig heldig har man foreldre som hjelper til dersom det skulle bli vanskelig. Men i denne artikkelen skal vi holde oss til situasjonen der det er en eller to som vil søke forbrukslån. Det er også den mest vanlige situasjonen.

Forbrukslån uten medsøker

Som enslig eller der man søker om forbrukslån for å anskaffe seg noe på egenhånd, så kan man søke forbrukslån alene. For de fleste vil dette si at det kan være vanskelig både å få den summen man vil låne og den renten man ønsker. Det er fordi banken må ta en større risiko ved å låne ut pengene. Det er likevel fullt mulig å få forbrukslån uten medsøker. Etter en kredittsjekk vil utlåneren kunne fortelle deg om du får lånet eller ikke. Den er basert på opplysninger hentet fra skattemeldingen og dersom bankene har betalingsanmerkninger på låneren. Finnes ikke navnet ditt på den oppgitte adressen, har man også problemer.

Fordel med å ta opp forbrukslån alene er at man kan bruke pengene slik man vil innenfor rammene og man trenger heller ikke belaste andre med det. Ulemper kan være at man enten får mindre i forbrukslån eller ikke i det hele tatt.

Les mer: Forbrukslån er ikke bra for din privatøkonomi

Forbrukslån med medsøker

En medsøker i dette tilfellet er som regel en ektefelle, samboer eller partner. Ved å ha flere søkere på lånet vil banken gjøre kredittsjekk av to personer, som i beste fall har inntekter, ingen betalingsanmerkninger og ha sikkerhet som forbrukslånet kan tas opp i.

Det er ikke vanskelig å forstå at det kan hjelpe å ha en medsøker i de fleste tilfeller. Men det trenger ikke være en ektefelle eller samboer som er medsøker. Det kan også være en forelder eller annen person. Det som er skummelt med dette, er at banken vil ta sikkerhet i også denne personen sine eiendeler. Dette betyr at dersom ikke hovedsøker overholdes låneforpliktelsene, så vil det kunne gå ut over denne medsøkeren. Derfor er det ekstremt viktig at begge setter seg inn i vilkårene for denne type forbrukslån. Spesielt når forbrukslånet er veldig stort eller har skyhøy rente.

Om du ønsker å ta opp forbrukslån, så er det ingenting i veien for det. Bare husk på å gå gjennom økonomien din på forhånd, slik at du vet at du kan håndtere låneutgiftene. Tåler du en renteøkning? Deretter er det bare å finne det forbrukslånet som passer for deg.