Solbriller.com

Når fødselen nærmer seg

Har du noen i nær familie eller venner som har en fødsel nært forestående? Da er det på tide å tenke over hvordan du skal ferie gleden sammen med dine nære. En fødsel er en god grunn til å feire, og noen ganger er det ikke alltid like lett å vite hvilke gaver man skal gi.

Når et barn kommer til verden, er gavene ofte noe som følger barnet gjennom hele livet.

Hvem får gaven?

Hvem du skal gi gave til, er nok mer avhengig av hvilken forbindelse du har til dt nyfødte barnet. Venner, som ikke nødvendigvis er best venner, vil kanskje heller fokusere på familien, enn å gi en veldig personlig gave til babyen.

Familie og nære venner, er nok mer tilbøyelig til å gi gaver som henger ved i mange år. Dette er fordi familien, i langt de fleste tilfeller, vil ha et langvarig forhold til den nyfødte som gjerne varer livet ut. Da er det også på plass med gaver som reflekterer dette forholdet.

Noen ideer til gave

Når du skal kjøpe gave til den nyfødte, er det nok lett å tenke tradisjonelt. Smykker med inngravering og andre gjenstander. Noen velger også leker, fødselsplakater og leker, som er til barnet, og for å hylle barnet.

Andre gode ideer, er å velge praktiske gaver, som foreldrene kan bruke med en gang. Dette kan være badebalje, seng, hygieneprodukter og annet som det nok blir satt stor pris på.

Et minne for livet – flere sjanser

Fødselen behøver ikke å innby til de helt personlige gavene. Mange velger å vente til dåpen (eller tilsvarende), fordi dette er en feiring av den nyfødte og et ritual til dette formålet. Du kan trygt kjøpe gaver som ikke behøver å ha noen særlig symbolsk verdi, men de kan også være fine.