Solbriller.com

Vis deg frem med din nettpersonlighet

Enten du blogger, tweeter, bruker bildedelings-plattformer eller sosiale medier som tilbyr en blanding, er det viktig at du bygger en solid følgerskare om du ønsker at ditt innhold skal bli sett av så mange så mulig, noe som gjør det attraktivt å bruke deg til å promotere produkter eksempelvis.

Det kan være mange grunner til at du ønsker at folk skal se ditt innhold. Kanskje føler du budskapet ditt er viktig å spre, kanskje prøver du å synliggjøre noe du representerer offisielt, kanskje vil du selge noe du lager, eller kanskje du rett og slett får en god følelse inni deg når du får diverse typer positiv tilbakemelding.

Uansett hva grunnen din er, er det viktig at du gjør opp med deg selv hvordan du på best mulig måte presenterer innholdet ditt på plattformen du har valgt.

Du må, for å si det rett ut, velge deg det som på engelsk heter en “online persona”. Nettpersonlighet, om du vil. Måten du kommuniserer på, deler innholdet ditt, din generelle fremtoning.
Det er litt som å flytte til en ny by og bestemme deg for å vise deg fra en bestemt side for å bli venner med en bestemt type mennesker.

Finn og appellér til din målgruppe

Det første trinnet er å finne ut av målgruppen for innholdet du vil dere. Forskjellige målgrupper bruker forskjellige plattformer, men søkemotorer kan føre interesserte mennesker til et nettsted deres målgruppe ikke vanligvis bruker.

En målgruppe kan deles inn i aldersgrupper, kjønn, og interesse eller livsstil.

Hvis du for eksempel vil appellere til nørdete jenter i slutten av tenårene, må du bruke en helt annen fremgangsmåte enn hvis du vil nå ut til fotballinteresserte menn i 50-åra.

Språkbruken stiller en stor rolle. Eldre følgere foretrekker som regel et rent, grammatisk korrekt språk, og har lettere for å fatte interesse for innslag med en sensasjonell tone som samtidig er satt opp på en overskuelig og informerende måte.

Et yngre publikum tiltrekkes i større grad av underholdningsverdi, men har ikke nødvendigvis den beste konsentrasjonsevnen.
Kvinner har større tendens enn menn til å bli fenget av innhold som rykker i hjertestrengene.

En del følgere, spesielt de under 40, interesserer seg ofte for memes (morsomme bilder) som relaterer seg til interessen, og mange vedlikeholder eller forsterker sin interesse for emnet gjennom innhold andre fans har laget, som kunst eller fortellinger.

Bestem deg for lengden

Noen plattformer har begrensninger på lengde eller type av innhold, men de fleste gir brukerne relativt fritt spillerom så lenge de overholder generelle retningslinjer. Det er fortsatt greit, spesielt hvis man hovedsakelig kommunikerer til følgere gjennom tekstoppslag, å tenke over lengden. Er din nettpersonlighet en som legger ut lange, velskrevne tekster om noe du brenner for, eller legger du ut korte kommentar-aktige setninger med mer underholdningsverdi enn egentlig informasjon? Er du negativ, positiv eller nøytral?

Svare på kommentarer

En avgjørende faktor for en nettpersonlighet er hvordan du svarer på tilbakemeldinger og kommentarer. Ignorerer du, er du profesjonell i tonen, spøker du, eller er du kanskje bittelitt agressiv?

Noen folk gir negative tilbakemeldinger med det formål å få en reaksjon, og noen for å rase ut. Det er derimot også mange som kommenterer på innlegg fordi de ønsker å skape en forbindelse med personan bak, og da kan det være greit å anerkjenne dette.

Alle disse tingene bidrar til å fremstille et bilde av deg og tiltrekke en bestemt type mennesker. Velg din nettpersonlighet med omhu, og hold deg til den. Nå er du klar til å vise deg frem i den digitale offentligheten.